dimarts, 29 de setembre del 2009

SIGNEM EL MANIFEST D'AMINISTIA INTERNACIONAL: TOTS ELS DRETS PER A TOTES LES PERSONES

Publicado el 29/11/2008 a 00:09 Por turosolidari


60 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans


Manifest “TOTS ELS DRETS PER A TOTES LES PERSONES:RENOVAR EL COMPROMÍS”

Fa 60 anys, els Estats van recordar el seu compromís de “promoure el progrés social i elevar el nivell de vida dins d´un concepte més ampli de la llibertat” i van reconèixer que “els éssers humans només es poden alliberar del temor i la misèria si es creen condicions en què totes les persones puguin gaudir de tots els drets humans”.

Quan van adoptar la Declaració Universal dels Drets Humans el 10 de desembre de 1948, els Estats es van comprometre a respectar i fer complir el conjunt dels drets humans, civils, econòmics, polítics, socials i culturals, proclamant així el dret a un nivell de vida digne.

Tots els drets humans són universals, indivisibles i interdependents i cap no té prioritat sobre un altre. Per tant, la comunitat internacional ha de tractar el conjunt dels drets humans de manera global, justa i equitativa, en peu d'igualtat i donant a tots el mateix pes.

Per al ple gaudi del dret a la llibertat d'expressió és necessari promoure esforços a favor del dret a l'educació. Per al gaudi del dret a la vida cal reduir la mortalitat infantil, les epidèmies i la malnutrició.

Tanmateix, malgrat la promesa de la Declaració Universal dels Drets Humans, només durant el 2007, 1.252 persones van ser executades pels seus respectius Estats a 24 països diferents, es van documentar casos de tortures i maltractaments a més de 81 països, i a 45 hi van haver presos i preses de consciència detinguts. A més, 854 milions de persones van patir fam i 1.100 milions de persones no van veure satisfet el seu dret a un habitatge digne, de les quals més de la meitat són dones. Seixanta anys després, encara queda per complir la promesa d'uns drets humans universals i indivisibles per a totes les persones, que permetin fer efectiu el dret a un nivell de vida digne i l'ideal de l'ésser humà lliure.

Per això, en el 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans exigim a governs i entitats públiques i privades que respectin els drets humans i que s'impliquin activament en la defensa de la seva universalitat, indivisibilitat i interdependència, tal com promulga la Declaració Universal dels Drets Humans.

TURÓ SOLIDARI CERDANYOLA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada