dimarts, 29 de setembre del 2009

custòdia de la terra i custòdia de l'aigua

Publicado el 26/11/2008 a 01:14 Por turosolidari

TROBADA DEL GRUP DE TREBALL DE CUSTODIA FLUVIAL (14/10/2008)




El Grup de treball de custòdia fluvial de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) es va començar a impulsar el maig de 2008 i agrupa diferents entitats amb la finalitat de promoure estratègies de custòdia fluvial als països catalans. Els seus objectius són difondre el concepte de custòdia fluvial, promoure un marc sociopolític per al seu desenvolupament, fomentar el treball en xarxa entre tots els agents implicats i capacitar i formar en matèria de custòdia fluvial.


Aquest grup de treball està constituït per un nucli actiu d’entitats. A octubre de 2009 el conformen l’Associació Hàbitats –Projecte Rius i el CERM, Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Museu Industrial del Ter -que en són alhora els coordinadors-, Acciónatura, Grup de Natura Freixe, Associació mediambiental La Sínia, Graëllsia Grup d'Estudis i Comunicació Ambiental, Fundació Emys, Consorci del Lluçanès, Turó solidari, Estació Biològica del Pallars Jussà, GEPEC i Associació Aurora.

La darrera reunió, de constitució formal del grup de treball de custòdia fluvial, es va fer a Flix el 14 d’octubre de 2008 i l’amfitrió va ser el Grup de Natura Freixe. Al matí, es van definir les entitats actives del grup de treball, objectius i pla de treball. També es va exposar un projecte presentat al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya per a la coordinació d’aquest grup de treball, una proposta d’imatge corporativa del grup i de disseny d’un tríptic informatiu. Havent dinat, es va visitar la Reserva Natural de Sebes, a la riba dreta del riu Ebre a Flix, guiats pel seu coordinador, Pere Josep Jiménez. Els observatoris, les passeres, les estades de natura, el grup de voluntaris, la gestió per mitjà de cavalls de la Camarga, l’àrea d’aclimatació de les cigonyes, els problemes per a la regulació del nivell d’aigua a la cua de l’embassament de Flix i altres aspectes de gestió de la vegetació de ribera, van ser elements destacats i valorats molt positivament pels assistents. Tot plegat va servir tant per aportar idees als participants com per cohesionar i fer agafar embranzida al grup de treball de custòdia fluvial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada