diumenge, 4 d’octubre del 2009

CULTURA I EDUCACIÓ,CULTURA DE PAU, SOLIDARITAT I JUSTÍCIA

Publicado el 25/01/2009 a 01:24 Por turosolidari



Pot ser educar per la pau signifiqui l'aposta més coratjosa i ètica respecte de la vida humana, del present de la societat, dels infants, i pel projecte de futur de les dones i els homes de demà, que ha de basar-se en el llegat cultural de valors, d'actitus i comportaments que jutgem més valuosos, a saber: la sinceritat, la predisposició cooperativa i comunicativa, l'empatia, la solidaritat, la sensibilitat cívica i democràtica, el sentit de justícia i la responsabilitat front la naturalesa.
És educació dels sentiments, del mode de traginar-los i expressar-los, de negociar els seus conflictes.
Aquesta educació depén d'una dimensió moral profunda que capacita a la persona per resistir a la immoralitat i la desmoralització i, afavoreix les ganes de viure amb dignitat la gestació d'una identitat personal, d'un projecte il·lusionat de vida i, la capacitat de comunicació autèntica amb els demés; la d'assolir algún cop, en moments comptats, aquesta rara experiència anomenada felicitat.

Clariana

CERDANYOLA , 21 DE GENER DE 2009



PRACTIQUEM LA SOLIDARITAT

Donem recolçament a la proposta d'agermanament amb, escoles, pobles i ciutats de Palestina. Yihab, un noi palestí que fa 3 anys que viu aquí i estudia a l'Autònoma recorda quan tenia 10 anys, durant la recuperació d'una altre terrible embestida de l'exercit israelí a Palestina, varen rebre d'aquí, a la seva escola,petits obsequis, quaderns amb dedicatòries, objectes molt valuosos per arribar en moments de desolació quan creus que no hi ha providència que t'empari i t'arriba el senyal d'estima d'altres nens i nenes d'altra part de la terra; per això us demanem ens doneu la possibilitat de contactar amb les escoles que vulguin acostar-se a qualsevol proposta solidària amb les criatures de les escoles palestines. Ell ha parlat de trucades, cartes, ….. també d'agermanament amb pobles, escoles, ciutats de Palestina.

Dimarts vinent a les 7 de la tarda a l'Ateneu de Cerdanyola hi serà en la conferència "Palestina: causes i origen del conflicte", que ha organitzat la Plataforma Cerdanyola Solidària.
En el camí tan dificultós per una Cultura de Pau, qualsevol gest per petit que sigui és precís i necessari.

Turó Solidari Cerdanyola

PAU AMB P DE PALESTINA!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada